Rätt och fel

En synnerligen behaglig höstdag fick mig att ta två lite längre promenader. Den andra kanske, i ärlighetens namn, inte var så lång men den tog lite tid eftersom jag då hade kameran med mig. Jag gick runt elljusspåret på Östberget (ikallas även Frösöberget) och på ett ställe får man fin utsikt över staden Östersund. Några bilder följer här...
     
På första bilden ser man till vänster Östersunds stora vattenreservoar Arctura, som längst upp 55 meter över marken har en restaurang. Utsikten därifrän är enastående. Den finns alldeles i anslutning till skidstadion.
Andra bilden visar sjukhuset (den vita byggnaden) och några regementshus (som numera innehåller annat än militärer). Jag vet inte vad just de tre husen användes som. Det finns fler hus där bl.a. mittuniversitetet håller till. Även bilbron över till Frösön syns där till höger.
På den tredje bilden ser man gång/cykelbron mellan Frösön och Östersund. Storkyrkan finns ungefär mitt på bild, och de nya omdiskuterade höga husen som skymmer Östersundsbornas utsikt mot Frösön och Storsjön finns nere vid Storsjöns strand.
  Inne på elljusspåret var det vackert dova skogsfärger. När jag hade hunnit nästan runt fick jag se den här skylten. Alltså: Rätt riktning hade jag haft, men åkt hade jag inte. Jag hade gått... det var visst inte tillåtet.
 
Sedan kom jag på att skylten kanske var menad till downhillåkarna på cykel. Men lite oklart var det allt.
   
Klickbara bilder.
    
   
#1 - - Maria:

Förbjudet att gå i skidspåret på vintern tror jag menas.

Svar: Det är ju självklart att det är förbjudet. Men det kanske inte alla fattar.
mammselen

#2 - - Ibod11 - Ingrid:

Jättefina bilder från vår gemensamma vackra stad :D Ett av de gula husen, det längst till vänster i din bild, var gymnasieskola tidigare. Min yngsta dotter gick där några år och efter att hon tagit studenten 2012 bytte skolan namn från Vittra till Sjölins gymnasieskola. En snabb koll på google bekräftar att den skolan fortfarande finns där.

Svar: Jaså, var det så? Jag trodde att de hade tillhört regementet. Har jag fel där? Eller blev det skola efter att regementet lades ner?
mammselen

#3 - - irene:

När jag nån gång går på såna cykelbanor känner jag mig tryggast med att gå MOT rekommenderad åkriktning. Då ser jag i alla fall nån sekund före när jag blir på-åkt...

Svar: Fast den här skylten fanns inte på cykelbanan, utan på elljusspåret där jag gick. Men det fanns en stig i skogen där också, som jag tror var till för cyklarna.
mammselen

#4 - - Irene för tredje gången:

Jaha,ja det gäller nog när man går där skidåkarna susar från också.

#5 - - Ibod11 - Ingrid:

Jo, du har helt rätt att det hörde till regementet tidigare. Min äldsta dotter gick på samma gymnasieskola men då låg skolan mer i centrum. Jag tror att det var 2010 de flyttade upp till den gula byggnaden.