Syrad kål.

Idag har jag tillbringat flera timmar med att göra surkål. Tre kilo vitkål köpte jag, ekologisk....Kålen kostade 35 kronor/ kilot så nu vill det till att bli bra.
Efter några veckor i rumstemperatut och mörker visar det sig om det har lyckats. Jag gjorde tidigare en provsyrning på ett kilo, och den var jag nöjd med.
Det är lite jobb med att göra surkål. Först ska den strimlas och sedan krams så länge så att den är vätskar av sig ordentligt. Händerna blir trötta.
Ganska bra sysselsättning en helregnig dag ändå.
 
Och igår bar jag in det runda marmorbordet från gårdsplanan till källaren. Det var så tungt så jag fick stötta den med låren. Där har jag blåmärken nu. Höll på att snubbla i trappan. Det här lyftet gör jag inte om. Nästa gång den ska flyttas så får någon starkare än jag ta tag i den.
 
Jo, jag var ju på stan en sväng  idag också. Kurderna demonstrerade mot Turkiets intåg i Syrien.
Stackars människor.
#1 - - Mia:

Det har verkligen blivit på modet med syrade grönsaker. Jag älskar grönsaker men har aldrig testat den här varianten. Tror inte den är något för mig. :-)

Svar: Jag hade veganska dagbarn några år och då lärde jag mig att tycka om surkål. Numera älskar jag den variamten av grönsaker... men också att äta dem på mer traditionellt sätt, förstås.

Förr åt jag också mycket groddar. Jag har faktiskt glömt det under många år. Dags att ta upp groddningen, känns det som.
mammselen