Testing, testing

Idag hörde jag på radion om att man kan göra ett hörseltest på webben. Det är förstås ett enklare test än vad hörcentralen har men kan ändå ge en vägledning om hur man bra eller dåligt man faktiskt hör.
Eftersom jag ibland har svårt att uppfatta vad som sägs i tv, eller för den delen också vad en av mina döttrar mumlar... så har jag nu gjort testet.
Helst ska man göra testet med hörlurar. Det gjorde inte jag, jag vet inte om det var till min fördel eller nackdel.
I alla fall kan jag meddela att jag hör normalt.
Alltså, det måste betyda att många pratar otydligare och slarvigare. Nu blir jag kanske lite fördomsfull... men jag tycker att det ofta är så när yngre personer pratar.
 
Vill ni själva testa så kan ni trycka på den här länken   http://horseltestaren.se/  så kommer ni dit på ett litet kick.
 
  Ibland är det bäst att slå dövörat till.
 
#1 - - Maria:

Haha, det är jag som pratar otydligt förstår jag 😂😂

Svar: Nej, faktiskt inte. Din nära syster brukar klaga på att jag inte hör. Sicket skämt!
mammselen

#2 - - Ibod11 - Ingrid:

Jag kunde så klart inte motstå utan gjorde också testet. Till min glädje hör jag också normalt, vilket jag ibland tvivlat på.
Jag fick höra av mina farföräldrar att de inte hörde vad jag sa och nu märker jag att jag ibland har svårt att uppfatta allt som den yngre generationen säger. Men om det inte beror på min hörsel så kan det kanske vara så att hjärnan inte hänger med lika snabbt längre.

Svar: Tror du det??? Har hjärnan svårare att hänga med bara för att det är yngre personer som pratar?
mammselen

#3 - - irene:

Det var svårt test. Jag gissade mest och hade tur tror jag

Svar: Bra test, tror jag. Bra att du i alla fall klarade det.
mammselen

#4 - - Gunnel:

Jag blev också nyfiken och gjorde testet. Resultatet blev att jag hörde bra, och det tycker jag själv också, så det stämmer nog. Ha en trevlig söndag.

Svar: Ja, de flesta har nog en känsla av hur bra/dålig ens hörsel är. Önskar dig också en trevlig söndag .
mammselen

#5 - - Mia:

Test är test. Går ju inte att jämföra med verkligheten då man inte har några få alternativ att höra vad samtalet handlar om :-) Jag gjorde också testet och de konstaterade att jag bör kontrollera hörseln! Det vet jag ju redan, har haft problem i många år. :-)

Svar: Så är det säkert. I verkligheten är det annorlunda. Men detta testet kanske kan ge en fingervisning om hur man ligger till.
mammselen